Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: Burial and settlement area in Borg parish, Norrköping municipality, Östergötland. - Swedish National Heritage Board UV Mitt (Uppsala University, 2017)
Not available.

Purpose:

The aim of the archaeological investigations was to test the hypothesis that grave field RAÄ 210 stretched all the way to a planned rest area and possibly was even connected to the remains comprising RAÄ 164.

The ZIP-file contains two Shapefiles with information on trenches, ancient monuments, and other data from the archaeological survey, as well as one GeoTIFF file.

Riksantikvarieämbetet, UV-mitt i Linköping, utförde en arkeologisk utredning med arkivstudier och provschaktningar den 21-24 maj 1991. Schaktningarna innefattade 16 schakt som gav anläggningar och gravar av boplatskaraktär i skogsmark. Anläggningarna innefattade två runda stensättningar, härdar, samt en stensträng.

Syfte:

Syftet med den arkeologiska fältarbetet var att undersöka hypotesen att gravfältet RAÄ 210 sträckte sig in på det planerade rastplatsområdet och möjligen sammanhänger med stensättningen RAÄ 164.

ZIP-filen innehåller data i form av två shapefiler med information om eventuella schakt, samt andra metadata från den arkeologiska utredningen, en GeoTIFF-fil.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Grav- och boplatsområde i Borgs socken, Norrköpings kommun, Östergötland
Keywords: finds; fynd; HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi