Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: Ensbo - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2015)
The ZIP file contains three Shapefiles and an MS Access database with information on trenches, possible monuments and finds, and other metadata from the archaeological survey.

Linköpings kommun arbetar med detaljplan för Linköping Aviation Park, i anslutning till Linköpings flygplats och Saabs flygfält. En arkeologisk utredning, etapp 1 och 2 har utförts för att klarlägga om fornlämningar finns inom kommunens planområde. Linköpings kommun har valt att utreda ett område, kallat objekt 5 (Ensbo). Vid den arkeologiska utredningen, etapp 2, påträffades inga fornlämningar.

Datamaterialet från utredningen sammanställdes och harmoniserades vid Uppsala universitet under 2014 . Detta skedde på uppdrag av Trafikverket samt Länsstyrelserna i Östergötland, Södermanland och Stockholms län, i ett projekt med syfte att sammanställa arkeologiska undersökningar och utredningar inom den beslutade korridoren för Ostlänken samt den närmsta omgivningen.

Syfte:

Syftet med utredningen var att klarlägga om fornlämningar fanns inom kommunens planområde.

ZIP-filen innehåller data i form av tre shapefiler samt en MS Accessdatabas med information om schakt, eventuella påträffade forn- och kulturlämningar och fynd samt andra metadata från den arkeologiska utredningen.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Ensbo
Keywords: HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi