Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: Herstadberg's manor - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2018)
Summary not available.

The ZIP file consist shapefiles and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, har under november och december 2006 genomfört en arkeologisk slutundersökning av RAÄ 146 och 147 vid Herstadbergs säteri inom Herstadberg 9:1, Kvillinge socken, Norrköpings kommun i Östergötland. Norrköpings kommun planerar exploatering för industribebyggelse på området som tidigare varit föremål för ett antal arkeologiska utredningar och förundersökningar. Den aktuella undersökningen utfördes i form av ytavbaning med hjälp av grävmaskin, därefter handrensades stenläggningarna. Undersökningsytan innehöll en välbevarad och noggrann lagd väg och en gårdsyta som kan knytas till Herstadbergs säteri.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet var att funktionsbestämma och om möjligt datera stenläggningarna som framkom på förundersökningen. Ett annat mål var att ta reda på om stenläggningarna hörde till Herstadbergs säteris tid.

ZIP-filen innehåller shapefiler samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Herstadbergs säteri
Keywords: Early modern period; tidigmodern tid; HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi