Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: Stångebro sports ground - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP-file contains two Shape files with information on trenches, ancient monuments, archaeological finds and other data from the archaeological survey.

Östergötlands länsmuseum har genomfört en arkeologisk utredning etapp 1 för Stångebrofältet, Linköping stad och kommun, Östergötland. Arbetet föranleddes av Linköpings kommuns "Program för Stångebrofältet". Den arkeologiska utredningen visar att det i området finns ett flertal kända fornlämningar, vilka huvudsakligen är från järnålder. Därtill bedöms i stort sett hela utredningsområdet kunna innehålla ej ovan mark synliga fornlämningar. Östergötlands länsmuseum föreslår vidare arkeologiska åtgärder i form av arkeologiska undersökningar, förundersökningar och utredningar inom området.

Datamaterialet från förundersökningen sammanställdes och harmoniserades vid Uppsala universitet under 2014 . Detta skedde på uppdrag av Trafikverket samt Länsstyrelserna i Östergötland, Södermanland och Stockholms län, i ett projekt med syfte att sammanställa arkeologiska undersökningar och utredningar inom den beslutade korridoren för Ostlänken samt den närmsta omgivningen.

Syfte:

Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarna inom området samt visa på lägen för möjliga forn- och kulturlämningar. Resultatet ska ligga till grund för länsstyrelsens fortsatta bedömningar i ärendet, samt utgöra ett underlag för uppdragsgivarens planeringsarbete.

ZIP-filen innehåller data i form av två shape-filer med information om eventuella schakt, påträffade forn- och kulturlämningar och fynd samt andra metadata från den arkeologiska utredningen.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Stångebrofältet
Keywords: cup mark; skålgrop; HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi