Previous Archaeologial Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: Kimstad-Norsholm cable trench - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP-file contains two Shape files with information on trenches, ancient monuments, archaeological finds and other data from the archaeological survey, as well as a geo-referenced map (© Lantmäteriet i2014/00696) of the survey in GeoTIFF-format.

Östergötlands länsmuseum utförde i maj 2002 en arkeologisk utredning etapp 1 och 2 utmed sträckan Kimstad-Norsholm. Utredningen utfördes i samband med nedläggandet av telekablar. Vid utredningen påträffades inget av arkeologiskt intresse.

Datamaterialet från förundersökningen sammanställdes och harmoniserades vid Uppsala universitet under 2014 . Detta skedde på uppdrag av Trafikverket samt Länsstyrelserna i Östergötland, Södermanland och Stockholms län, i ett projekt med syfte att sammanställa arkeologiska undersökningar och utredningar inom den beslutade korridoren för Ostlänken samt den närmsta omgivningen.

Syfte:

Syftet med utredningen var att få en uppfattning om fornlämningars omfattning inom den aktuella sträckningen, samt att i fält fastställa om lagskyddade fornlämningar berördes av de planerade markingreppen.

ZIP-filen innehåller data i form av två Shapefiler med information om eventuella schakt, påträffade forn- och kulturlämningar och fynd samt andra metadata från den arkeologiska utredningen, samt en georefererad karta (© Lantmäteriet i2014/00696) över utredningsområdet i GeoTIFF-format.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Kimstad-Norsholm kabelschakt
Keywords: HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi