GIS-material for the archaeological project: An electric cable trench in Furingstad - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I åkermarken strax söder om gården Solhem i Lilla Söd drogs tio sökschakt med en sammanlagd längd av ca 100 m. Anledningen var planer på att lägga ner en elkabel längs en sträcka på 500 m. UV Öst bedömer att ingen lagskyddad fornlämning kommer att beröras av arbetsföretaget.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att konstatera eventuell förekomst av lagskyddad fornlämning, som skulle kunna komma till skada vid markingreppet. I de fall fornlämning påträffades skulle en alternativ placering av kabeln anvisas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Elkabelschakt i Furingstad
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi