GIS-material for the archaeological project: On the south slope of the "Säter" settlement - Skenäs 1:1, Säter 1:1 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planer på att byta ut befintlig elkabel på två platser på ömse sidor av Bråviken, dels inom Säter 1:1 invid Kvarsebo, dels inom Skenäs 1:1 på södra sidan Bråviken, har Riksantikvarieämbetet UV Öst utfört en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll. Schaktningen kontrollerades på Kvarsebosidan där ett schakt togs upp mellan befintliga högspänningsstolpar. Anslutningsschaktet ned mot vattnet kontrollerades inte då detta parti är mycket brant och inga lämningar kunde förväntas. Schaktningen på Skenässidan bedömdes ej komma i konflikt med fasta fornlämningar och schaktningsarbetena kunde utföras utan antikvarisk kontroll. Elkabeln bedömdes av montören ligga på ca 1 m djup, varför schaktkontrollen avbröts när orörd mark konstaterades i delar av schaktet. Inga anläggningar eller fynd påträffades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att undersöka om schaktningsarbetet skulle komma i konflikt med fasta fornlämningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: I sydsluttningen till Säterboplatsen - Skenäs 1:1, Säter 1:1
Keywords: stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi