GIS-material for the archaeological project: Lönsås, a site of traditional interest - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
På grund av planer på att upprätta ett enplanshus inom det medeltida Lönsås gränser utförde Riksantikvarieämbetet, UV Öst, en arkeologisk förundersökning. Alla schakt hade ett ganska kraftigt mörkbrunt humuslager som dock var tomt på både anläggningar och fynd. I ett av schakten påträffades en grov stenpackning som antingen hör till 1700-talsgården som delvis fortfarande står på platsen eller så är stenpackningen ändå äldre. UV Öst föreslog att huskroppen skulle flyttas för att därigenom undvika den påträffade konstruktionen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att konstatera hur omfattande en eventuell slutundersökning skulle kunna bli, alternativt justera husets placering om så var möjligt.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Lönsås, en plats med tradition
Keywords: 18th century; 1700-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi