GIS-material for the archaeological project: National Road 51, bypass Svärtinge - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planerad utbyggnad och omläggning av sträckningen av riksväg 51, förbifart Svärtinge, har RAÄ UV Öst genomfört en arkeologisk utredning, etapp 2. Vid denna undersökning berördes fem delområden utanför Svärtinge samhälle. Platserna låg på upp till en mils avstånd från varandra. På två av dessa, 1 och 2, påträffades förhistoriska boplatslämningar. I två av dem, 8 och 12, påträffades svårtolkade lagerrester, troligen förhistoriska odlingslämningar. I det femte, område 6, påträffades inga spår av aktivitet i äldre tid.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Avsikten med en utredning, etapp 2, är att med hjälp av sökschaktsgrävning konstatera om fast fornlämning berörs av planerad exploatering.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Riksväg 51, förbifart Svärtinge
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi