GIS-material for the archaeological project: Stjärneberg - a burial ground, hearths and a Stone Age settlement - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2013)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planerat uppförande av kedjehus och villor inom fastigheten Kallerstad 1:27 i Linköpings stad och kommun, Östergötland, utförde Riksantikvarieämbetet, UV Öst, en arkeologisk utredning etapp 2 i det berörda området. Utredningen konstaterade att den planerade exploateringen berörde ett flertal fornlämningar. Ett tidigare okänt gravfält kunde konstateras, liksom ett område med boplatsrelaterade lämningar invid ett naturligt vattenhål. Dessutom påträffades bearbetad kvarts på ett topografiskt lämpligt läge för en boplats från senmesolitisk och/eller tidigneolitisk tid. Grav- och boplatsområdet har fått den preliminära beteckningen UV 24, Linköpings stad.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen etapp 2 var att avgöra om planerad exploatering skulle beröra lagskyddad fornlämning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Stjärneberg - gravfält, härdar och en stenåldersboplats
Keywords: stone age; stenålder; prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi