GIS-material for the archaeological project: Around the church wall in the grounds of Vreta Abbey - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planerade markarbeten inom och strax söder om Vreta klosterområde (RAÄ 50, Vreta kloster socken) utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst en arkeologisk förundersökning i det berörda området. Det bedömdes att inget av de planerade schakten för elkabel, vattenledning och grusgång kom i konflikt med lagskyddad fornlämning, varför de planerade arbetena kunde genomföras utan ytterligare åtgärd.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att konstatera om den registrerade fornlämningen RAÄ 50 sträckte sig inom det planerade exploateringsområdet, och om så var fallet se till att fornlämningen, så långt det var möjligt, inte berördes av arbetena. Skulle detta inte vara möjligt var syftet att tolka, datera och dokumentera lämningarna.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kring kyrkomuren på Vreta klosterområde
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi