GIS-material for the archaeological project: Northwest of the Åby settlement - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planerad fjärrvärmenedläggning inom och i anslutning till RAÄ 36 (Kvillinge sn), en gropkeramisk boplats, utförde Riksantikvarieämbetet i juni 2004 en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll. Det bedömdes att de planerade arbetena inte kom i konflikt med lagskyddad fornlämning, varför de kunde utföras utan ytterligare arkeologisk åtgärd. Det bedömdes dock som möjligt att fornlämningens nordvästra begränsning alltjämt kan återfinnas längre ned i den nu berörda sydöstsluttningen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med en förundersökning är att avgöra om fast fornlämning berörs av det planerade exploateringsarbetet samt att fastställa art/karaktär, ålder och utbredning av eventuella lämningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Nordväst om Åbyboplatsen
Keywords: Younger Stone Age; yngre stenålder; Middle Neolithic; mellanneolitikum; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi