GIS-material for the archaeological project: Trenching for underground cable in the cultural landscape - Fylla-Strå-Orlunda - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
GIS-material for the archaeological project: Trenching for underground cable in the cultural landscape

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planer på att ersätta luftledningar med jordkabel, har Riksantikvarieämbetet UV Öst genomfört en förundersökning samt fem utredningar, etapp 2, inom området Fylla-Strå-Orlunda. De planerade sträckningarna berör Strå, Hovs, Orlunda och St Pers socknar och ligger inom den fornlämningstäta Vadstenaslätten. Under arbetets gång utgick ett objekt där ingen arkeologisk åtgärd bedömdes vara nödvändig. Av den totalt 13 km långa sträckningen som skulle beröras av anläggningsarbetena omfattades omkring 650 löpmeter av arkeologiska insatser. Förhistoriska boplatslämningar framkom vid tre lokaler.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Fem sträckor för nedläggning av jordkabel utreddes i syfte att konstatera om planerat arbete skulle beröra lagskyddad fornlämning. Syftet med utredningen var i första hand att söka alternativa sträckningar om fornlämning påträffades.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.

Mätdata lagrades och bearbetades i Riksantikvarieämbetets informationsdatabas Intrasis. Därefter bearbetning i ArcGIS av överlämnaren Uppsala univ.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Jordkabelschakt i kulturbygd - Fylla-Strå-Orlunda
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi