GIS-material for the archaeological project: Landeryd Chuch - Landeryd Church - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
En arkeologisk och byggnadshistorisk undersökning av Landeryds kyrka genomfördes 2004, i samband med tillbyggnad i nordväst och totalrenovering av kyrkan. På platsen för tillbyggnaden mellan transeptet och tornet hittades 8 gravar, varav 7 daterats till hög- och senmedeltid, medan den åttonde hade en utformning som tyder på datering till 1600- eller 1700-talet. Gravarna har analyserats genom deras inbördes stratigrafiska relationer och armställningar. En gravgrupp med tre gravar har tolkats som en familjegrav där armställningar av både B- och C-typ finns representerade. I grav 7 kunde armställning av typ E beläggas, troligen daterbar till 1600-talets slut. Gravarna har även analyserats osteologiskt. Skillnader i hälsotillstånd har kunnat konstateras, liksom att både män och kvinnor blivit begravda på kyrkans norrsida. Kyrkan har byggts om och till vid flera tillfällen. Sex faser har kunnat konstateras, med den äldsta i 1100-tal.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Övergripande målsättning för projektet i sin helhet är att studera murverk och gravar i Landeryds kyrka i ett helhetsperspektiv, där analys av gravskick och murverk ska ligga till grund för en fördjupad studie av kyrkans byggnadshistoria och att koppla kyrkans olika utbyggnader till en lokalhistorisk och social kontext.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Landeryds kyrka
Keywords: 17th century; 1600-tal; Middle Ages; medeltid; 16th century; 1500-tal; 18th century; 1700-tal; 13th century; 1200-tal; 14th century; 1300-tal; Early modern period; tidigmodern tid; 12th century; 1100-tal; 15th century; 1400-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi