GIS-material for the archaeological project: Water- and sewer pipes close by graves and stone fences in Hjulsbro - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Schaktning för VA-ledning planeras inom Hjulsbro, Landeryds socken, Linköpings kommun, Östergötland. Förundersökningen avsåg en ca 1,3 k lång sträcka. Alldeles öster om området, på en höjd, ligger flera gravar. Längs den aktuella sträckan påträffades inga fornlämningar som bedömdes komma i konflikt med exploateringsföretaget.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att se till att inga fornlämningar kom till skada vid markingreppet, samt att konstatera om fornlämningsområdet till de registrerade fornlämningarna sträckte sig in i exploateringsområdet. I de fall fornlämningar hade framkommit skulle de typbestämmas, tolkas, dokumenteras och om möjligt dateras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: VA-ledning invid gravar och stensträng i Hjulsbro
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi