GIS-material for the archaeological project: Hearths outside the town of Sjögestad - Viking-Sjögestad - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2013)
Hearths outside the town of Sjögestad

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av nybyggnation av gång- och cykelväg mellan Sjögestad och Vikingstad har RAÄ UV Öst genomfört en arkeologisk förundersökning i ett mycket fornlämningstätt område öster om Sjögestad. Den undersökta ytan var 262 m2 stor och innehöll sjutton anläggningar, varav sexton bedömdes vara förhistoriska. Den dominerande anläggningstypen var fragmentariska härdar. Schaktet är ett litet utsnitt ut den rika fornlämningsmiljön öster öm Sjögestad. Ett fragment som inte förklarar platsens historia utan visar var man skall leta för att få veta mer.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att klargöra art och intensitet av lämningarna i fornlämningsområdet. Undersökningen föranleddes av en nybyggnation av en gång- och cykelväg genom ett ur fornlämningssynpunkt mycket känsligt område.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.

Bearbetat i Intrasis och därefter Arc-View av primärforskare RAÄ, sedan i ArcGIS av överlämnaren Uppsala iniv.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Härdar utanför Sjögestad - Viking-Sjögestad
Keywords: Pre-Roman Iron Age; förromersk järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi