GIS-material for the archaeological project: Lilla Ullevi - The "Glaskulan" City Block - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde i april-juni 2004 en arkeologisk slutundersökning inom en del av RAÄ 325, Lilla Ullevi bytomt, inom kvarteret Glaskulan, Linköping, Östergötland. Anledningen var att mark skulle beredas för industribebyggelse. Vid slutundersökningen påträffades ett stort antal boplatslämningar från yngre järnålder och tidig medeltid, främst härdgropar och stolphål, men också ugnar, skärvstensansamlingar, en kokgrop och ett vattenhål. Dessutom fanns ett kulturlager med underliggande skärvstenspackning, där ett stort fyndmaterial, bl a djurben, keramik, sländtrissor, knivar samt en trolig amulettring, deponerats. Minst en huskonstruktion kunde identifieras. Två tidsskeden på platsen kunde urskiljas; förromersk järnålder då platsen används sporadiskt, och yngre järnålder - tidig medeltid då en bosättning etableras.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den övergripande målsättningen med undersökningarna var att fastställa bebyggelsens etablering och kronologi, samt att relatera detta till utvecklingen i Tornbyområdet generellt och till enheten Ullevi specifikt.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Lilla Ullevi - Kv Glaskulan
Keywords: Pre-Roman Iron Age; förromersk järnålder; Late Iron Age; yngre järnålder; Early Medieval; tidig medeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi