GIS-material for the archaeological project: Well-preserved Remains from the Middle Ages and the Swedish Great Power Era in the "Paraden" City Block - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde under våren 2003 en arkeologisk förundersökning i kvarteret Paraden 8 i Norrköping. Undersökningen föranleddes av planerad nybebyggelse av bostäder. Förundersökningen visade att det inom exploateringsområdet finns mycket välbevarade äldre lämningar, från 1300-talet till mitten av 1600-talet. Lämningarna utgörs av omfattande och återkommande markberedningar och utfyllnadsarbeten från bostadsmiljöer. Detta är mycket ovanligt i Norrköping.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Förundersökningen syftade till att med så små ingrepp som möjligt utröna eventuella förekomster av äldre bevarade lämningar inom exploateringsområdet. I det fall sådana fanns skulle deras omfattning, karaktär och datering klargöras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.

Ursprungligen i Intrasis (av PI RAÄ), därefter i Esri ArcGIS av överlämnaren Uppsala univ.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Välbevarad medel- och stormaktstid i kvarteret Paraden
Keywords: 17th century; 1600-tal; Middle Ages; medeltid; 16th century; 1500-tal; 14th century; 1300-tal; Early modern period; tidigmodern tid; Swedish Empire; stormaktstid; 15th century; 1400-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi