GIS-material for the archaeological project: Early Modern Urbanisation in the "Markattan" City Block - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planerat uppförande av ny kontorsbyggnad i kvarteret Markattan i Norrköping utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst år 2003 en arkeologisk förundersökning inom exploateringsytan. Undersökningen visade på omfattande och välbevarade äldre lämningar inom ett område motsvarande ca 500 kvm. Lämningarna representerar Norrköpings efterreformatoriska expansionsskede: ca 1550-1660. Två typer av markutnyttjande kunde dokumenteras. De äldsta kulturlagren representerade markberedningar, djurhållning samt eventuellt även odling. De yngre en tomtmiljö med gångar, gränder och bebyggelse.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Förundersökningen syftade till att med så små ingrepp som möjligt datera, klargöra omfattningen av och karaktärisera äldre lämningar inom exploateringsområdet, samt att sätta in dessa i ett relevant kulturhistorisk sammanhang.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.

Ursprungligen i Intrasis av RAÄ, därefter i Esri ArcGIS av överlämnaren Uppsala univ.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Efterreformatorisk urbanisering i kvarteret Markattan
Keywords: Early modern period; tidigmodern tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi