GIS-material for the archaeological project: A settlement west of Kallerstad medieval village site_2 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
A settlement west of Kallerstad medieval village site

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför byggnationen av en biogasanläggning i Kallerstad har Riksantikvarieämbetet UV Öst utfört en arkeologisk slutundersökning. Fältarbetet utfördes under våren, sommaren och senhösten 2003. De fornlämningar som undersöktes var dels en mesolitisk boplats, dels två anläggningar och ett fåtal fynd från mellanneolitisk tid. Undersökningen dominerades av en boplats från äldre järnålder med odlingsytor, hus, härdar, stolphål, rester av en väg och gropar. Odlingsytorna bestod av flyttade och omrörda kulturlager från brons- och äldre järnåldern. Delar av ett gravfält från bronsålder - äldre järnålder undersöktes under några yngre åkerterrasser. En del lämningar från historisk tid, som en backstuga, en källargrund, stukor, vägar, röjningsrösen och åkerdiken, dokumenterades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med undersökningen var att dokumentera fornlämningarna innan de borttogs inför exploatering. Undersökningen genomfördes med anledning av en planerad nybyggnation av en biogasanläggning på platsen.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.

Ursprungligen i Intrasis, därpå konverterad till shape-format och bearbetad i ArcGIS av överlämnaren Uppsala univ.
GIS-material för arkeologiskt projekt: En boplats väster om Kallerstad bytomt_2
Keywords: stone age; stenålder; Mesolithic; mesolitikum; Bronze Age; bronsålder; Iron Age; järnålder; Middle Ages; medeltid; Modern age; nyare tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi