GIS-material for the archaeological project: Stora Torget - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum genomförde under april-augusti 1999 en arkeologisk förundersökning med anledning av ombyggnad av Stora Torget i Linköping. Undersökningen genomfördes som antikvarisk kontroll i samband med ombyggnaden. I de djupa schakt som kom att genomföras framkom profilväggar med orörd stratigrafi. Den utgjordes dock i stor utsträckning av omrörda kulturlager och stenläggningar. I ett flertal schakt framkom också brandlager, vilka sannolikt härrör från någon av stadsbränderna. I övrigt påträffades ingenting som tolkades som några byggnader eller större konstruktioner. De tidigare uppgifterna om att torgytan varit obebyggd kunde verifieras. Under de yngre stenläggningarna påträffades endast omrörda grus- och sandlager, vilket också talar för att torget innan 1600-talets slut inte haft någon egentlig beläggning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med det arkeologiska arbetet var att tillse att ingrepp i eventuell fornlämning begränsades. I de fall ingrepp var nödvändiga skulle fornlämningen dokumenteras. Målsättningen var att skapa en bild av kulturlagrens och konstruktionernas datering och karaktär.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Stora Torget
Keywords: 17th century; 1600-tal; 18th century; 1700-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi