GIS-material for the archaeological project: Three excavations in Kallerstad - Kallerstad 1:1 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med planerade VA-anläggningar vid Kallerstad utfördes en arkeologisk för- och slutundersökning varvid det påträffades en stenpackning, stolphål, en ränna och en sotfläck vid en f.d. våtmark, i norra änden av det impediment där den undersökta boplatsen RAÄ 139:1 och 2 låg. Norr om våtmarken förekommer det mörka kulturlagret 348. Stenpackningen är troligtvis en förstärkning av den leriga marken där djuren gick ned för att dricka och är daterad till sen romersk järnålder - tidig vendeltid och 11-1300-tal. Vid RAÄ 140 påträffades vid förundersökningen ett stolphål, en sotfläck, en bipolär kvartskärna och en bit bränd lera. Detta kan vara en utlöpare till den förmodade neolitiska boplatsen nordväst därom.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att lokalisera fornlämningar som låg i vattenledningsschaktets sträckning. Vid åtföljande undersökning var syftet främst att få en så heltäckande bild av de förhistoriska och historiska gårdarnas markutnyttjande inom exploateringsområdet som möjligt, där alla komponenter som ingår i ett komplett jordbruksområde var representerade.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Tre undersökningar i Kallerstad - Kallerstad 1:1
Keywords: Iron Age; järnålder; Middle Ages; medeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi