GIS-material for the archaeological project: Settlement remains at Lilla Ullevi medieval village site - Excavation of "Lilla Ullevi" and the city block "Glaskulan" - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av kommande planläggning inom obebyggda delar av kv Glaskulan i Tornbyområdet, Linköpings stad, genomförde Riksantikvarieämbetet UV Öst under oktober 2002 en arkeologisk utredning, etapp II. Utredningsområdet omfattade ca 60 000 m2 och ligger mellan Lilla Ullevi gamla tomt (RAÄ 325) och en undersökt boplats och ett verkstadsområde från äldre järnålder (RAÄ 161-162). I ett mindre parti i anslutning till Lilla Ullevi gamla by kunde fornlämningar i form av anläggningar och kulturlager konstateras. I övrigt var området utan arkeologiskt intresse.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Utredningens syfte var att undersöka om det fanns fornlämningar inom det planerade exploateringsområdet som inte är synliga ovan mark.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatslämningar vid Lilla Ullevi bytomt - Lilla Ullevi/Kv Glaskulan
Keywords: Iron Age; järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi