GIS-material for the archaeological project: Settlement remains at Kallerstad medieval village site - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
GIS-material for the archaeological project: Settlement remains at Kallerstad medieval village site

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av en planerad anläggning för biogasbussar i anslutning till Kallerstad by, Linköpings stad, Östergötland, utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst en arkeologisk utredning etapp II inom området. Utredningsområdet omfattade ca 120 000 m2 och ligger inom ett fornlämningstätt område med gravfält, ensamliggande gravar, boplatslämningar samt Kallerstad medeltida bytomt. Fornlämningar kunde konstateras i tre av de fem delområdena. Inom område 1 finns boplatslämningar företrädesvis i form av härdar. Inom område 3 hittades boplatslämningar i form av stolphål, möjligen spår efter en byggnad från senneolitikum. I delområde 4, som ligger i anslutning till Kallerstad bytomt, hittades stolphål som kan vara spår efter flera huslämningar på platån, samt ett kulturlager som sannolikt är spår efter en boplats som föregår etablerandet av byn.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Utredningens syfte var att undersöka om det fanns fornlämningar inom det planerade exploateringsområdet som inte är synliga ovan mark.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatslämningar vid Kallerstad bytomt
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi