GIS-material for the archaeological project: Excavation of the city block "Spetsen" 10 in Norrköping - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2013)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk förundersökning i kvarteret Spetsen i Norrköping. Undersökningen, som föranleddes av planerad nybyggnation, genomfördes i juni 2001. Vid undersökningen påträffades flera 1800-talslager med fynd av bl.a. kakelugnskakel, kritpipor och porslin, byggnadslämningar i form av en syllstensrad från samma århundrade, samt ett möjligen äldre lager, eventuellt tillkommet i samband med odling.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att fastställa om den planerade exploateringen kom att beröra äldre lämningar. En stor förhoppning var att kunna identifiera äldre kvarters- eller gatustrukturer.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kv Spetsen 10 i Norrköping
Keywords: 19th century; 1800-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi