GIS-material for the archaeological project: Näteryd 1:4 and Stora Krokek 2:6 - Survey preceding wind power constructions - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen etapp 1 föranleddes av en planerad vindkraftsetablering med tillhörande vägdragningar och kranplatser inom fastigheterna Näteryd 1:4 och Stora Krokek 2:6, Ödeshögs socken, Ödeshögs kommun. Det saknas kända fornlämningar inom de berörda ytorna men i närområdet förekommer lämningar. Vid utredningsarbetet framkom tre ej tidigare registrerade forn- och kulturlämningar på Stora Krokeks ägor i form av två lägenhetsbebyggelser och ett område med fossil åker.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet, påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar samt redovisa presumtiva lägen för fornlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Näteryd 1:4 och Stora Krokek 2:6 - Inför en vindkraftsetablering
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi