GIS-material for the archaeological project: New local plans for Kolstad and Hult - Survey preceding new local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Under vintern och våren 2009-2010 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning, etapp 1 inom fastigheterna Kolstad 2:2 m fl och Hult 7:1 i Risinge socken och Finspångs kommun. Arbetet utfördes inför detaljplaneläggning. Utredningsområdena var 2,8 respektive 2,2 ha stora. Inom utredningsområdet i Hult framkom inga indikationer på att äldre lämningar skulle komma att beröras vid en eventuell exploatering. I Kolstad berörs en lägenhetsbebyggelse (RAÄ 10) och ett gränsmärke (ÖLM 1).

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet samt påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar inom aktuellt utredningsområde. Utöver detta skulle eventuella presumtiva lägen för fornlämningar lokaliseras inom området.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Nya detaljplaner för Kolstad och Hult - Inför ny detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi