GIS-material for the archaeological project: The settlement by the ford - Trial trenches preceding a single-family house - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med sökschaktning för ett enbostadshus inom fastigheten Odensåker 5:4, Kullerstad socken, Norrköpings kommun, påträffades boplatslämningar på den södra delen av den planerade tomten. Lämningarna utgjordes av en härd, ett stolphål och ett kulturlager. Fornlämningen kunde begränsas till platån och på ett flackare parti norr om platån framkom inget av arkeologiskt intresse.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att fastställa om fast fornlämning berördes av det planerade arbetsföretaget och om så var fallet fastställa dess karaktär, utbredning, datering och potential för eventuell vidare undersökning samt se på möjligheterna att justera exploateringen så att fornlämningarna inte kom till skada.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatsen vid vadet - Sökschaktning för ett enbostadshus
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi