GIS-material for the archaeological project: On the meadows of mayors and court judges - Survey preceding establishment of industrial estate - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde en arkeologisk utredning etapp 1 i samband med planarbete inför industrietablering inom Söderköping 2:31 och 2:32. Inga fornlämningar är idag synliga ovan mark i åkermarken, men i närområdet förekommer fornlämningar från stenålder till järnålder. De flesta utgörs av gravar från brons- och järnålder. En höjdrygg i området bedömdes utgöra ett topografiskt bra läge för en förhistorisk boplats. Det inte kan uteslutas att höjden även kan innehålla förhistoriska gravar. Kartstudien har förevisat att det på höjdryggen har legat bebyggelse åtminstone från ca 1850 fram till idag. Boplats- och gravläget är kallat Objekt 1.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida dold fornlämning kan komma att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: På Borgmästare och Rådmäns ängar - Inför industrietablering
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi