GIS-material for the archaeological project: Road 687 Harvestad - Sturefors - Survey preceding new construction and reconstruction of road 687 - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I juni och juli 2008 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning etapp 2 och arkeologiska förundersökningar inför planerad ombyggnad och nybyggnad av väg 687 mellan Harvestad och Sturefors, Landeryd och Vist socknar i Linköpings kommun. Vid förundersökningarna påträffades en fortsättning på det sedan tidigare delundersökta gravfältet RAÄ 20, ett kulturlager (RAÄ 240), en stensträng (RAÄ 347) och en boplats (RAÄ 348).

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning var belägen inom exploateringsområdet. Syftet med de arkeologiska förundersökningarna var att fastställa om fornlämning berördes av arbetsföretaget och i så fall fastställa dess karaktär, utbredning och datering samt potential för eventuell vidare undersökning och att avgränsa de tidigare undersökta fornlämningarna.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Väg 687 Harvestad - Sturefors - Inför ombyggnad och nybyggnad av väg 687
Keywords: stone age; stenålder; Bronze Age; bronsålder; Iron Age; järnålder; Middle Ages; medeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi