GIS-material for the archaeological project: A workshop area from the 18th century and medieval building remains in Konserthusparken in Linköping - Preliminary investigation preceding the rebuilding of Konserthusparken - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i maj-juni 2008 en arkeologisk förundersökning inför ombyggnad av Konserthusparken i centrala Linköping. Ett 35-tal sökschakt togs upp inom parkområdet i syfte att avgränsa de fornlämningar som förekommer under marken. Det var främst var i parkens centrala delar som mer omfattande fornlämningar hade bevarats. Lämningar efter hantverksaktiviteter från 1700-talet överlagrade delvis senmedeltida bebyggelse inom förundersökningsområdets södra delar. Den medeltida bebyggelsen utgjordes av en murad källare från 1400- eller 1500-talet med raseringslager från väggarna till det rivna medeltida hus som legat över källaren. Inom den östra delen av förundersökningsområdet förekom även två sopgropar samt två kallmurade trädgårdsmurar vilka sannolikt anlagts i biskopsgårdens trädgård under 1700- eller 1800-talen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att se till att fast fornlämning i form av t ex gravar och murverk inte kom till skada vid de planerade schaktningarna. Lämningar som framkom skulle dokumenteras samt om möjligt dateras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Ett hantverksområde från 1700-talet samt en medeltida huslämning i Konserthusparken i Linköping - Inför ombyggnad av Konserthusparken
Keywords: Middle Ages; medeltid; 18th century; 1700-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi