GIS-material for the archaeological project: Settlement beside graves - Survey preceding planned single-family house - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde 2007-04-12 en arkeologisk förundersökning inom Furingstad 3:3, där det planeras ett enbostadshus. Norr om exploateringsområdet finns fem stensättningar (RAÄ 21) och ett gravfält (RAÄ 81). Gravfältet består av fem, sex flacka upphöjningar och är inte en fast fornlämning utan ett bevakningsobjekt. Totalt öppnades fyra schakt med en sammanlagd längd av ca 140 m. I schakten påträffades 15 anläggningar i form av mörkfärgningar, stolphål och gropar inom ett ca 530 m2 stort område. Området avgränsades vid förundersökningen i väster och söder men fortsätter troligen utanför exploateringsområdet i norr och öster. Efter överläggning med länsstyrelsen bestämdes att den nya fastigheten skulle läggas utanför området med fornlämningar, söder om det ursprungliga läget.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var primärt att fastställa om fast fornlämning berörs av det planerade arbetsföretaget. Om så var fallet skulle förundersökningen söka fastställa dess karaktär, utbredning och datering samt potential för eventuell vidare undersökning samt se på möjligheterna att justera exploateringen så att fornlämningarna inte skulle komma till skada.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplats invid gravar - Inför planerat enbostadshus
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi