GIS-material for the archaeological project: Tingstad 9:5 - Construction of a single-family house - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde en arkeologisk förundersökning i samband med uppförandet av ett enbostadshus vid RAÄ 47 i Tingstads socken, Norrköpings kommun. RAÄ 47 består av ca 75 gravar som utgörs av högar, stensättningar och en domarring. Exploateringsytan var ca 2000 m2 och låg i en sydvästsluttning ca 20 m från gravfältet. Nordnordöstra delen av undersökningsområdet är skadat av täktverksamhet. Totalt öppnades åtta schakt. Inga schakt öppnades i den skadade delen av undersökningsområdet. Inget av arkeologiskt intresse framkom i schakten.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var primärt att fastställa om fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetsföretaget. Om så var fallet skulle förundersökningen söka fastställa dess karaktär, utbredning och datering samt potential för eventuell vidare undersökning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Tingstad 9:5 - Uppförande av ett enbostadshus
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi