GIS-material for the archaeological project: An Iron Age burial ground by lake Glan - Local planning - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Under maj 2006 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning i Melby, Risinge socken, Finspångs kommun, vid ett gravfält (RAÄ 6). I oktober samma år utfördes en komplettering till utredningen. I schakten framkom en grav, tre möjliga gravar och en härd. Fynd av keramik, kvarts och brända ben tillvaratogs. I norra delen av gravfältet har en flack möjlig gravhög mätts in. Inom ramen för utredningen mättes fornlämningsområdet runt gravfältet in.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning kommer att beröras av det planerade arbetet. Om fast fornlämning framkom skulle om möjligt exploateringen justeras så att fornlämningarna inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Ett järnåldersgravfält vid Glan - Detaljplanarbete
Keywords: Early Iron Age; äldre järnålder; Late Iron Age; yngre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi