GIS-material for the archaeological project: Marby-Unnerstad - Survey preceding local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av att området Marby-Unnerstad detaljplaneras inför kommande exploateringar utförde Östergötlands länsmuseum en utredning etapp 2 och en förundersökning i området hösten och vintern 2005. Området är totalt cirka 144 ha stort. Inom området för undersökningen finns elva registrerade fornlämningar av vilka sju berörs av exploateringen: RAÄ 31, 35, 65, 135, 136, 139 och 140. Nio tidigare noterade objekt berörs. Vid objekt 1, 2, 3, 4, 9 och 10 samt RAÄ 31, 35, 65 och 140 framkom inget av arkeologiskt intresse. Runt RAÄ 35 och 65 framkom inga ytterligare fornlämningar än de redan kända. Inom objekt 6, 7 och 8 framkom boplatslämningar. Vid RAÄ 135 och 136 påträffades spår av äldre tiders odling. Vid RAÄ 139 framkom gravar och härdar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa om fast fornlämning berördes av det planerade arbetsföretaget. Syftet med förundersökningen var att fastställa lämningarnas karaktär, utbredning och datering samt potential för eventuell vidare undersökning. Vid RAÄ 31 och 139 var det primära syftet att konstatera om de anläggningar som tolkats som gravar vid fornminnesinventeringen verkligen var gravar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Marby-Unnerstad - Inför detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi