GIS-material for the archaeological project: Broadband by Tidersrum church - Trenching for broadband - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Förundersökningen föranleddes av schaktning för bredband mellan Pinnarp och Tidersrum. Vid Tidersrums kyrka kom bredbandskabeln att passera nära kyrkogården. Här grävdes även en brunn för bredbandet. Närheten till kyrkan indikerade att det kunde finnas dolda fornlämningar under mark, som t ex gravar. Den övriga sträckan för bredbandet gick till största del i väg- eller dikeskant, i de fallen bedömdes ingen arkeologisk insats vara nödvändig. Totalt undersöktes ca 60 löpmeter vid kyrkan. Inget av arkeologiskt intresse framkom.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var primärt att fastställa om fast fornlämning berördes av det planerade arbetsföretaget och om så var fallet att försöka justera ledningssträckorna så att fornlämningarna inte kom till skada. Om detta inte var möjligt skulle fornlämningen undersökas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Bredband vid Tidersrums kyrka - Schaktning för bredband
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi