GIS-material for the archaeological project: Electric cables at the site of Vrångstad medieval village - Laying of new electric cables - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med nedläggande av nya elkablar vid fastigheten Vrångstad 8:2 i Drothems socken, Söderköpings kommun genomförde Östergötlands museum en antikvarisk kontroll i september 2011. Arbetena kom att beröra Vrångstads ladugårdsplan, strax utanför den registrerade medeltida bytomten, RAÄ 303. I schaktet som drogs tvärs över planen förekom enstaka byggrester i form av tegelkross och förmultnat trä. I den sydligaste änden påträffades en syllsten med intilliggande förmultnande trärester som bedömdes vara rester efter en äldre uthusbyggnad som stått på samma plats som det nuvarande moderna lidret.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen i form av antikvarisk kontroll, var att tillse att fast fornlämning berördes i så liten omfattning som möjligt. Om möjligt skulle ledningssträckningen justeras så att fornlämningen undveks. Fornlämningar som påträffades avsågs att dokumenteras samt om möjligt dateras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Elkablar vid Vrångstads bytomt - Nedläggande av nya elkablar
Keywords: Middle Ages; medeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi