GIS-material for the archaeological project: In search of the Stone Age in Krokek - Partition and sale of a real estate - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med en planerad avstyckning och försäljning av en del av fastigheten Orrrekulla 1:9 och fastigheten Svintuna 2:1 i Krokeks socken genomförde Östergötlands museum en arkeologisk förundersökning i september 2011. Inom de två fastigheterna är en stenåldersboplats, RAÄ 27 registrerad. Tidigare undersökningar inom fastigheten har dock inte givit något av arkeologiskt intresse. Vid den arkeologiska förundersökningen 2011 drogs två schakt inom den del av fastigheterna som planeras för försäljning, utan att något av arkeologiskt intresse framkom

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att fastställa om fast fornlämning skulle komma att beröras av den tänkta avstyckningen. Lämningar som påträffades skulle dokumenteras och om det var möjligt även begränsas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: På jakt efter stenåldern i Krokek - Avstyckning och försäljning av en del fastigheten
Keywords: stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi