GIS-material for the archaeological project: District heating to Barrskogsvägen in Vikingstad - Expansion of the district heating grid - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I november 2011 utförde Östergötlands museum en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll i samband med utbyggnad av fjärrvärmenätet i Vikingstads samhälle. Platsen för anslutning var belägen intill två av vägen delvis störda och avgrävda högar på den vikingatida delen av gravfält 15 i Rappestads socken. Närmaste grav låg endast 0,5 m från schaktet. Trots detta framkom ingenting av arkeologiskt intresse vid schaktningarna.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen i form av en antikvarisk kontroll var i första hand att se till att fast fornlämning kom att beröras i så liten omfattning som möjligt. Där fast fornlämning framkommit var syftet att beskriva, dokumentera och datera den.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fjärrvärme till Barrskogsvägen i Vikingstad - Utbyggnad av fjärrvärmenätet
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi