GIS-material for the archaeological project: Survey preceding new local plan in Kälebo - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför detaljplaneläggning inom fastigheterna Kälebo 2:39, 2:40, 2:49 och 2:67 i Jonsbergs socken och Norrköpings kommun utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning etapp 1. Det aktuella utredningsområdet var ca 13,8 hektar stort och omfattar delar av Vikbolandets kustområde. Inom utredningsområdet finns inga sedan tidigare kända fornlämningar. I närområdet förekommer fåtaliga gravar i form av rösen och stensättningar. Utredningen visade att det inte är sannolikt att en eventuell exploatering inom det aktuella detaljplaneområdet kommer att beröra fast fornlämning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet, påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar samt lokalisera eventuella presumtiva lägen för fornlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen
GIS-material för arkeologiskt projekt: Inför ny detaljplan i Kälebo
Keywords: 20th century; 1900-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi