GIS-material for the archaeological project: New holiday cottages in Bålnäs - Survey preceding new local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum har utfört en arkeologisk utredning etapp 1 inför en ny detaljplan inom en del av fastigheten Bålnäs 1:1 i Malexanders socken, Boxholms kommun. Det aktuella utredningsområdet är ca 3,25 hektar stort och ansluter till sjön Sommens strand strax väster om samhället Malexander. Utredningen visar att detaljplanen berör två tidigare registrerade lämningar, en gränssten (RAÄ 13) och profana byggnader (RAÄ 22) samt nyupptäckta äldre vägsträckningar (ÖLM 1). Varken vägarna eller de profana byggnaderna kommer att beröras av den planerade bebyggelsen men varsamhet krävs vid eventuella ledningsdragningar och andra markarbeten. Den planerade avloppsanläggningen bör anläggas så att gränsstenen, RAÄ 13, inte berörs.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet, påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar samt lokalisera eventuella presumtiva lägen för fornlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Nya stugor till Bålnäs stugby - Inför ny detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi