GIS-material for the archaeological project: Björnvik in Arentorp - Survey preceding new local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför detaljplaneläggning inom fastigheten Arentorp 5:1 i Skällviks socken och Söderköpings kommun utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning etapp 1. Utredningsområdet var ca 25 hektar stort och ansluter till Gropviken. Inga kända fornlämningar fanns registrerade inom området före utredningen. Den arkeologiska utredningen visar att det aktuella utredningsområdet berör lämningar efter en skvaltkvarn och Björnviks gårdstomt. Dessutom finns inom utredningsområdet ett lämpligt läge för en förhistorisk boplats.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet, påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar inom aktuellt utredningsområde och lokalisera eventuella presumtiva lägen för fornlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Björnvik i Arentorp - Inför ny detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi