GIS-material for the archaeological project: The port at Hästholmen - Rebuilding with new breakwater and bridges - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum genomförde 2003-05-19 en marinarkeologisk förundersökning i Hästholmens hamn. Anledningen var en planerad ombyggnad med ny vågbrytare och bryggor. Undersökningsområdet utgjordes av hamnbassängen med en yta om ca 200x100 m. Vid undersökningen påträffades ett skeppsvrak som är att betrakta som fast fornlämning. Vraket var dock beläget med god marginal utanför exploateringsområdet. Inom området för exploateringen påträffades spridda postmedeltida fynd.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen är att fastställa i vilken omfattning fast fornlämning kommer att beröras av det planerade arbetsföretaget. Förundersökningen ska även klarlägga fornlämningens ålder och karaktär.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Hästholmens hamn - Ombyggnad med ny vågbrytare och bryggor
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi