GIS-material for the archaeological project: Iron Age settlement by Stenkilsvarv - Preliminary investigation preceding planned wind turbine - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vid en förundersökning inför ett planerat vindkraftverk påträffades stolphål, härdar och gropar från en järnåldersboplats. Sannolikt har en mycket liten del av ett större fornlämningskomplex nu förundersökts. Lämningarna undersöktes och borttogs.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med förundersökningen var att undersöka om det fanns bevarade anläggningar under matjorden samt klargöra deras status, ålder och art. Om lämningar påträffades skulle förundersökningen inriktas på att en exploatering kunde ske med minimal påverkan på fornlämningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Järnåldersboplats vid Stenkilsvarv - Inför planerat vindkraftverk
Keywords: Iron Age; järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi