GIS-material for the archaeological project: New archaeological remains between Skärblacka and Norrköping - Preliminary investigation preceding planned sewer pipe - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planer på en överföringsledning av vatten och avlopp mellan Skärblacka och Norrköping genomförde Riksantikvarieämbetet UV Öst under våren 2003 en arkeologisk utredning etapp 1 längs de först framtagna ledningsalternativen. Detta resulterade att ledningen på flera platser lades om till förmån för fornlämningsbilden. Vid ett antal lokaler kunde ej ledningssträckan läggas om varvid dessa platser blev föremål för en arkeologisk utredning, etapp 2. Vid hälften av de då undersökta lokalerna påträffades fornlämningar i form av härdar och/eller stolphål.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Etapp 1 av den arkeologiska utredningen syftade till att sammanställa och redovisa kända samt nypåträffade fornlämningar och anvisa lägen där möjliga fornlämningar berörs. Etapp 2 syftade till att avgöra om fast fornlämning finns inom de potentiella boplatslägena.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Nya fornlämningar mellan Skärblacka och Norrköping - Inför planerad VA-ledning
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi