GIS-material for the archaeological project: New connection route to European route E22 near burial grounds and stone fences by Tallbacken and Fransmansbacke - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde i september 2003 en förundersökning för nya anslutningsvägar till E22 vid Tallbacken och Fransmansbacke, Tingstad socken, Norrköpings kommun. Vid förundersökningen hittades en malstenslöpare men i övrigt inga anläggningar eller fynd som kan sättas i samband med de kända fornlämningarna på platsen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att bedöma art, intensitet och utbredning av fornlämningar i anslutning till de tidigare registrerade lämningarna på platsen, att peka ut fornlämningsfria ytor samt att dokumentera och om möjligt datera anläggningar och fynd.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Ny anslutningsväg till E22 nära gravfält och stensträngar vid Tallbacken och Fransmansbacke
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi