GIS-material for the archaeological project: Cooking pits and hearths nearby cup mark site RAÄ 75 - Construction of sheltered housing - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2013)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde i januari 2003 en förundersökning för en ny gruppbostad inom Kv Bondbönan i Pryssgården, Norrköping. Platsen utgör ett topografiskt lämpligt boplatsläge i närheten av RAÄ 75, en av Östergötlands största skålgropshällar. Vi förundersökningen påträffades boplatslämningar i form av härdar och kokgropar. Anläggningarna undersöktes och togs bort. En härd daterades till äldre romersk järnålder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att bedöma art, intensitet och utbredning av fornlämningar i anslutning till de tidigare registrerade lämningarna i området, samt att dokumentera, typbestämma och om möjligt datera anläggningar och fynd samt peka ut fornlämningsfria ytor.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kokgropar och härdar i närheten av skålgropslokalen RAÄ 75 - Nyuppförande av gruppbostad
Keywords: Roman Iron Age; romersk järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi