GIS-material for the archaeological project: Brokind - Construction of bike and walk way - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Brokind

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i april 2002 en arkeologisk utredning etapp 2 och en arkeologisk förundersökning vid Brokinds skola. Undersökningarna föranleddes av planerad anläggande av gång- och cykelbana och motiverades av närhet till registrerade fornlämningar och topografi. På en sträcka om ca 450 m togs 6 schakt om sammanlagt ca 60 m upp. Inga fornlämningar påträffades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa om fast fornlämning skulle beröras av arbetsföretaget, medan syftet med den arkeologiska förundersökningen är att fastställa i vilken omfattning fast fornlämning i så fall skulle komma att beröras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Brokind - Anläggning för gång- och cykelbana
Keywords: finds; fynd; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi