GIS-material for the archaeological project: Settlement remains and a grave in Ljungsbro - Planned construction of single-family houses - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vreta klosters socken uppvisar en mångfald av fornlämningar, till största delen gravar och gravfält. Boplatslämningar förekommer endast sporadiskt. Vid Adamstorp i Ljungsbro, söder om Motala ström, upptäcktes vid utredningen en flatmarksgrav och boplatslämningar i form av stolphål, gropar och keramik samt slagen kvarts och flinta.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att konstatera om området innehöll fornlämningar eller ej.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatslämningar och en grav i Ljungsbro - Planerad villabebyggelse
Keywords: stone age; stenålder; Bronze Age; bronsålder; Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi