GIS-material for the archaeological project: Fyllinge - Gladhem - Trenching for new telephone cables - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i februari 2005 en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll i samband med schaktning för nya telekablar i områden mellan Gladhem och Fyllinge, Östra Husby socken. Arbetsområdet ligger i en fornlämningsrik jordbruksbygd sydväst om Norrköping. Lämningar från järnålder, främst i form av gravar, gravfält och stensträngar, är dominerande. Totalt öppnades fem sökschakt på valda delar av schaktsträckningen. I schakten påträffades inga lagskyddade lämningar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att fastställa om fast fornlämning skulle komma att beröras av arbetsföretaget. Om fornlämning framkom skulle man om möjligt justera ledningssträckan så att fornlämningar inte kom till skada, och annars söka fastställa dess karaktär, utbredning, datering samt potential för eventuell vidare undersökning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fyllinge - Gladhem - Schaktning för nya telekablar
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi